Business consult

Anchor Solutions biedt deskundige business solutions die bedrijfsgroei en verhoogde effectiviteit stimuleren.

Bedrijfsprocessen optimaliseren

Efficiënte bedrijfsprocessen zijn essentieel om de marktpositie van uw bedrijf te verstevigen en te verbeteren.

De sleutelvraag begint bij het bepalen welke processen het meest relevant zijn voor uw bedrijfsprestaties. Mogelijke concrete onderwerpen zijn:

  • Hoe zorg ik dat mijn team zo efficiënt mogelijk werkt?
  • Hoe kan ik ons offerteproces verbeteren, om meer grip te krijgen op inhoud en uren?
  • Hoe optimaliseer ik het werkproces van onze klantenservice, zodat ons bedrijf de beste service levert?
  • Hoe manage ik mijn projecten, om inzicht te houden op voortgang, kwaliteit en kosten?

Al deze processen worden uitgevoerd door medewerkers. Denk daarbij aan projectmanagers, salesconsultants, calculators. Om hen en het proces te ondersteunen is de inzet van software een krachtig middel. De software zorgt ervoor dat alle medewerkers op een uniforme wijze de gewenste stappen doorlopen en dat de output uniform en past bij uw bedrijfsfilosofie. Wij hebben ruime ervaring met het optimaliseren van bedrijfsprocessen en adviseren u graag over de inrichting en optimalisatie.

Microsoft Office 365 expert

Veel organisaties werken voor hun bedrijfsprocessen met Microsoft Office 365 en weten dat dit een krachtig platform is. Toch wordt er vaak slechts een fractie gebruikt van alle mogelijkheden die dit IT-pakket biedt. Uw team zou zoveel meer kunnen doen als ze wisten waar ze moesten beginnen.

We helpen u de kracht van Office 365 optimaal te benutten. Onze Office 365- business consultant leert uw snel bedrijf kennen en ontdekt manieren om uw workflow te stroomlijnen. We leren uw team hoe ze hun efficiëntie kunnen vergroten en moedigen hen aan om de tools te gebruiken die Office 365 biedt.

Een greep uit de programma’s waar wij mee werken zijn:
  • Microsoft Teams, een uniform communicatieplatform dat kan worden geïntegreerd in de organisatie. Teams wordt gebruikt voor het versturen van berichten, bellen, videovergaderingen en het delen van bestanden.
  • One Drive, een cloud-service voor bestanden, zodat u vanaf elk apparaat toegang heeft tot uw bestanden en kunt synchroniseren met uw apparaten.
  • SharePoint, is een platform dat dient als raamwerk voor het opzetten van een website voor informatie-uitwisseling en online samenwerking binnen een groep of organisatie, zoals dat vaak op een intranet gebeurt.
  • Excel, een krachtige tool voor gegevensvisualisatie en -analyse
  • Flow, een tool waarmee u processen automatiseert. Ideaal om tijdrovende en veelvoorkomende handelingen of goedkeuringsprocessen makkelijk om te zetten in werkstromen (flows).
Software implementatie consultant

Soms zijn IT-systemen niet goed ingericht, waardoor gebruikers er niet goed mee kunnen werken. Een programma als Sharepoint wordt bijvoorbeeld geactiveerd door de IT-afdeling. Maar omdat er zoveel mogelijkheden zijn, weten gebruikers niet precies hoe het werkt en maken (te) veel verschillende folders aan, of richten autorisatiegroepen niet op de juiste manier in. Mensen kunnen documenten niet terugvinden, vinden het systeem maar onhandig en laten het links liggen.

Software werkt op deze manier niet vóór maar tegen uw organisatie. Onze business consultant helpt u hierbij, zodat medewerkers er wél mee willen werken en de software op de juiste manier gebruiken.

Ook scholen worstelen met de structurele implementatie van educatieve softwarepakketten in het onderwijs. De inzet van software als Magister, hangt af van de ICT vaardigheid van de leerkracht.

Anchor Solutions helpt als software consultant ook bij de inzet van educatieve software. Variërend van hulp bij het selectieproces van de beste geschikte software voor uw school tot het implementeren van: inrichten cijferadministratie, aan- en afwezigheidsregistratie en contact met leveranciers.

Excel expert inhuren

Veel grote organisaties werken met omvangrijke Excel bestanden. Deze zijn in de loop der jaren steeds ingewikkelder geworden, waardoor maar één iemand of een kleine groep precies weet hoe het werkt. Of er is een ingewikkeld document met werkinstructies, waardoor medewerkers zonder die handleiding compleet vastlopen. Vaak zijn er bugs in het document geslopen en moeten handmatig allerlei omslachtige handelingen worden uitgevoerd om de juiste data te krijgen.

“Het is makkelijk om een ingewikkelde Excel te maken, de kracht zit in de eenvoud”

Anchor Solutions maakt uw Excel bestanden weer inzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Als ervaren Excel expert helpen wij u met bestanden op maat voor uw: administratie, (management)rapportages, bedrijfsdata analyses, boekhouding, voorraadbeheer, CRM.

Hoe werken wij?
Anchor Solutions biedt business consulting voor, tijdens en na de implementatie van Office 365 en andere software. Wanneer u contact met ons opneemt; inventariseren we direct wat u wilt bereiken. We werken voor zowel voor kleine bedrijven als voor internationale organisaties en zijn zowel vanuit huis, als op de locatie inzetbaar.
We zijn direct in te schakelen voor kleine vraagstukken van een paar uur tot grote projecten van enkele maanden. Onze aanpak is pragmatisch. Als kleinschalige business consultant onderscheiden we ons in direct contact, goede bereikbaarheid en flexibiliteit. Tijdens ieder project werken we nauw samen met key users om er zeker van te zijn dat de daadwerkelijke gebruikers binnen uw bedrijf straks gemakkelijk en op de juiste manier met de software kunnen omgaan.
Veel bedrijven blijven ons na een eerste samenwerking structureel inzetten als business consultant voor optimalisatie van de bedrijfsprocessen. Bijvoorbeeld wanneer de organisatiestructuur verandert.